- Autor: ditab
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 15.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vločky ovesné průměr | 90 |
Mouka špaldová celozrnná | 230 |
Vejce celá průměr | 110 |
Becherovka, griotka | 50 |
Čaj bez mléka a cukru | 200 |
Džus pomerančový 100% | 200 |
Med | 100 |
Jablka sušená (křížaly) | 10 |
Meruňky sušené | 40 |
Švestky sušené | 50 |
Slunečnicová semínka | 10 |
Mandle | 60 |
Lískové ořechy | 50 |
Dochucovadla:
Pomerančová kůra, prášek do pečiva, místo griotky je možné použít rum, směs oříšků a sušeného ovoce je na vlastním výběru
Energetická hodnota celkem: 11717 kJ
Bílkoviny (g): 83,
Tuky (g): 91,
Sacharidy (g): 407,
SAFA (g): 16,
Cukry (g): 159,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 781 kJ
Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 6.1, Sacharidy (g): 27.1, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 10.6, Vláknina (g): 1.2, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Oříšky, sušené ovoce a pomerančovou kůru z 1 pomeranče a šťávu ze dvou pomerančů, zalijte čajem, medem a griotkou a nechte asi hodinu máčet, aby vše změklo a nasáklo chutě. Před dalším postupem zapněte troubu na 190 stupňů. Do směsi vmíchejte mouku, vločky, prášek do pečiva a vajíčka a těsto máte hotové! Formu na biskupský chlebíček důkladně vymažte a vysypte celozrnnou moukou nebo vyložte jako já pečicím papírem (je to přece jen jistější :-)). Těsto nalijte do formy na biskupský chlebíček a dejte péct na asi 40 minut.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.